Education

Thames View Primary School in Barking required a 5 bay modular classroom to be situated next to their main school building. From the very beginning we worked side by side with the school ensuring we created a layout and bespoke design to cater for their requirements and budget.

As with the majority of our Educational buildings the installation had to be done outside of term time ensuring the building was completed and ready for their students for the commencement of the school term. As promised the building was successfully completed and was handed over to another very happy client.

New 6 classroom facility with offices and a large atrium provided for Southam College in Warwickshire. We are pleased to announce this outstanding example of modular design and build has been shortlisted for the prestigious Offsite Construction Award.

New 6  classroom block with studio and offices together with toilet facilities and a library constructed in 29 weeks to meet the September term. Overseen by Sandwell Futures on behalf of Sandwell Council this project was technically challanging as it had to facilitate 2 stories on a sloping site, a lift was installed to comply with DDA regulations.

At design stage, our in house design team made full use of the modular system to enhance the available floor area for best use- much to the satisfaction of the end user. Excellent collaboration between ourselves and the school ensured a smooth and trouble free project which handed over on time and to budget.

Moor House School and College is a specialist school for children and young people with speech and language difficulties. They required additional classrooms and offices to be located on the school field alongside their existing building. Time was paramount on this installation and it was essential that it was completed within the school holidays.

Ashby & Croft quickly developed a strong relationship with the school, and the building was delivered ahead of programme, much to the clients liking. This project was a joy to work on and we look forward to maintaining a strong relationship with such a great school.

New classroom block with toilet facilities provided for Eastfield Primary School Leicester in conjunction with YMD Boon Architects. A challenging site position well suited to the modular system and complimentary to its adjacent surroundings.

A modern mix of cedar and render with powder coated aluminium windows and doors covered with Kingspan single ply roofing system will ensure a maintenance free building for many years to come.

New large 2 storey extension block to Perryfield Primary School Birmingham provided for Sandwell Council in partnership with Sandwell Futures. Extensive modular build with 10 classrooms and facilities to include new school reception, heads office , admin office, staffroom ,first aid room and studio. As well as a main internal staircase we installed a lift to comply with latest DDA access. Large car park facility, landscaping  and memorial garden were also provided under the scheme. Temporary mobile classrooms were provided for the duration of the project to facilitate the demolition of a portion of the existing school which enabled a stress free transition from old to new.

When Hounslow Town School required a new school building, we offered various alternatives to meet the client requirements, building control standards, maximise value for money and ensure on-time completion. The building was under the flight path of Heathrow and therefore meeting acoustic requirements was of high importance on this project.

Ashby & Croft worked closely with the local authority building control department throughout this project and the building was completed to programme.

Seevic College in Benfleet required an 8 Bay Classroom building that provided additional educational space for students. We worked closely with them in order to ensure that the specifications provided were accurately catered for, creating them a bespoke layout, to both time and budget.

Upon completion of the project, we handed another happy customer a bespoke, professional, educational space that fulfilled all of their requirements.

 

Click here to view internal layout drawing